Германия готви голяма промяна в ЕС

Олаф Шолц работи по идеята
18 юли 2022 16:28, Росен Стойчев
130
Германия готви голяма промяна в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц е готов да подкрепи премахване на правото на вето в ЕС, съобщи FAZ.

През последните седмици често се обсъжда този вариант.

Още по темата
Знае се, че няколко от водещите държави в групата са готови да подкрепят.

"Благодарение на много важни решения, които взехме от началото на годината, ЕС направи голяма крачка към превръщането си в геополитически играч. Трябва да намерим единство в онези области, в които от твърде дълго търсим единно решение", обяви Шолц.

Германия ще направи конкретни предложения в тази тема. Идеята е да се преодолеят постоянните разногласия между държавите в групата.

Важно е да се намери единство, което да бъде поддържано. Германският представител смята, че трябва да се прекратят едностранните спирания на важни решения от отделни държави.

Допълни, че ЕС става много привлекателен и отворен за нови държави, но това го води към важни реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: ГерманияЕСпромяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
16
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Защо Германия ще казва какво да правим? Не може ли на това негово искане да сложим вето.
101
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станахме маша на Европа Англичаните ни отмъкват златните находища за жълти стотинки и подкупват правителството а Българите са роби в други държави!Робски народ сме дано се е родил България Спартак че да се събуди този заспал ограбен и унизен НАРОД.
100
3
 
27
 
! Отговори
0072 преди 1 година
Диктатура майна.
99
16
 
5
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Крайно време беше, *** като орбан да мътят водата. Или силни и единни в този нов заформящ се свят или *** либерали!
98
11
 
10
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
До Караджата. Повече ми приличаш на Матросов другарю с простотията която ръсиш и цапаш публичното пространство. Когато имаш алианс от 27 държави е почти невъзможно да взимаш решение. Най справедливо и демократично е решенията да се вземат с квалифицирано мнозинство. Но след гласуването всички се подчиняват на гласуваното решение.Както е по парламентите.Такива като вас чебурашки сте срам и позор за историята ни и европейска България. Заминавайте си за истинската ви родина Русия. Жалки руски лаке
97
5
 
7
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
До Караджата. Повече ми приличаш на Матросов другаря с простотията която ръсиш а не Караджата. Такива като вас чебурашки сте срам и позор за историята ни и европейска България. Заминавайте си за истинската ви родина Русия, но без право на връщане за да цапете с присъствието си България. Жалки руски лакей.Засрамете се и стига сте плюли по България и българите европейци.
96
5
 
6
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
До Караджова. Повече ми приличаш на Матросов другаря с простотията които ръсиш. Такива като вас чебурашки сте срам и позор за историята ни и европейска България. Заминавайте си за истинската родина Русия, но без право на връщане за да цапете България. Жалки руски лакей.
95
23
 
6
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Ако не е огромната военна мощ на САЩ Европа трудно би се справили със военолюбиви и агресивни държави като Русия и Китай. Тези две държави са най голямата заплаха за световния мир и благоденствието на човечеството. Изключително вредни, както в България е вредна кагабейската Бсп, Дс.
94
30
 
10
 
! Отговори
Rrrr преди 1 година
Америка е виновна,че даде оръжия на СССР през всв.Сега в Русия щяха да говорят на немски.
93
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Статистик - Това е само докато се "присъединиш " и те захапят за гърлото със заеми и икономическа зависимост , после връщане назад НЯАМ , но с времето се свиква !
92
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Премахването на правото на вето " , казано по-простичко Новия "райх" , и КРАЙ на "равноправното" членство в ЕС ! Приеме ли се това , ЕС си става като ПЛЕНУМ на КПСС и БКП - Всички гласували с " ДА" и прието с 99.9 % , въздържали се и против няма ! ЩСТИТО !!!!
91
3
 
22
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Така ли? Е да, но в присъединителните договори на последните влезли в ЕС държави е посочено, че имат право на вето. В устава на ЕС пише същото. Както и че общите решения се вземат при 100% съгласие.Което пък означава преподписване на договорите и промяна на устава на ЕС.А и всяка страна може да наложи вето на подобно предложение.Демек - става манджа с грозде и я хамилата, я хамиларя.
90
5
 
24
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Мръсни евроатлантици, всеки евроатлантик и русофоб - жалък "Цент" получава центове по сметката, за да живее добре в България. До кога ще ги търпим фондации, НПО-та, ***, евроатлантици и антибългари? Планът Ранът ли ни пробутвате ***???
89
20
 
3
 
! Отговори
До 21(продължение) преди 1 година
Даже напротив , ЕС ти дава шанс да печелиш колкото се може повече , но това няма как да стане , когато нацията ни е крадлива, необразована и сме се превърнали в блато в , което всеки гледа да натопи по надълбоко другия за да изплува той. За това не ти е виновен ЕС. ЕС не ходи на избори , също така и не гласува вместо теб. Не гласува за Слави Трифонов и Кирчо канадеца.
88
15
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Значи ти си против ЕС и неговите правила , но ще бъдеш доволен , само ако България печели повече от ЕС. Значи , ти освен че си *** си и нагъл. То ти да не мислиш , че ако излезем от ЕС и минем към Русия , Путин ще те остави да печелиш повече от руснаците? Казвал съм го на такива като теб тук и ще продължавам да го казвам. Дано да ви влезе нещо в главите , но едва ли ще влезе. ЕС не ти е виновен , че имаме крадливи и корумпирани политици. ЕС не е гласувал за Станишев , царя , Бойко Борисов и тн
87
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бъдещето на германия - бананова държава.
86
2
 
13
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 година
Тоя на снимката няма да гледа така лошо, ако му бръкне човек в г.за с една здрава баданарка
85
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напред,Дойчланд.Гледай да не се ос.реш този път в качеството си на Фюрер.С теб сме,както винаги.Сега е моментът да покажеш себе си,рашките те наследиха и не са фактор да говорят за ''трагедиите на нацизма'' и против теб.Дано!
84
18
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Пепии, това са жертви на Сталинизма, а не ги е избил лично Сталин! Той само се е разпореждал! Та дори и във ВСВ, отпред са били германците, но отзад са били НКВД! И ако някой се опита да избяга или дезертира, го очаква смърт, ама заедно с... техните семейства ! Та не се впечатлявай от героизма на съветския солдат! Няма нищо случайно! Нас ни учеха че във войната са загинали 22 милиона руснаци, но чак Горбачов призна че са поне 28 милиона! Те там 5-6 милиона разлика го нямат за нищо!
83
13
 
11
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Сталин бил избил . Навярно 42 милиона работоспособно население . Тоест войници и работници . Та кой отблъсна третия райх . При положение че в един момент , армията на германците е над 9 милиона . Кой ги спря и кой си паркира танковете в Берлин . Кой произвеждаше бомби оръжия и храна .